MAASKRACHT: UNIEKE KRACHTENBUNDELING VAN FAMILIEBEDRIJVEN
Zoals het water al eeuwen door de Maas stroomt, zo stroomt het ondernemersbloed al zeker zeventig jaar door de aderen van de families Smits, Van de Wetering en Van Wijlen en MKB-bedrijf Tenders & Projects En net zoals het stroomgebied van de Maas zich ontwikkelt en aanpast aan de tijd, zo hebben deze familiebedrijven zich ook continu ontwikkeld en aangepast aan de tijd. Niet voor niets dat de drie familiebedrijven zich door de Maas hebben laten inspireren tot samenwerking. Tot Maaskracht. Een collectief van familiebedrijven dat al decennia een innovatieve brug slaat tussen denken en doen zonder de lange termijn uit het oog te verliezen.
WAARDENGEDREVEN SAMENWERKING
Rijkswaterstaat deelt die waarden. Zij werken continu aan toegankelijke vaarwegen, waterkwaliteit, veiligheid en ecologische waarden rond het water. En in 2021 besloot Rijkswaterstaat tot een innovatieve contractvorm waarbij Rijkswaterstaat en contractpartners sámen werken aan veilige en natuurlijke uiterwaarden rond de IJssel, Maas en Rijn. Het innovatieve zit ‘m er onder andere in dat het contract niet is gebaseerd op waarde maar op waarden: optimale samenwerking, maximale klantwaarde, eerlijk werk voor eerlijk geld, leren van en met elkaar en werken vanuit de bedoeling.
Daarmee opende Rijkswaterstaat ook de deur voor middelgrote familiebedrijven om in te schrijven. Want als er één type bedrijf is dat ook primair vanuit waarden werkt, dan is het wel het familiebedrijf en het MKB-bedrijf. Niet gek dus dat zoals veel kleine stromen zich krachtig bundelen in de Maas, vier MKB-bedrijven hun krachten hebben gebundeld tot Maaskracht. Van 2022 tot minimaal 2026 en mogelijk langer verzorgt Maaskracht het onderhoud in de uiterwaarden van de Maas. Samen zorgen vier MKB- bedrijven voor een veilige doorstroming van (hoog) water, riviernatuur en waterkwaliteit.